AC&CA Consulting Services

Efectele sănătății mintale asupra securității și sănătății în muncă

Lucrator vizibil stresat si ingandurat la locul de munca.

Toți angajații au dreptul să muncească într-un mediu de lucru sigur și sănătos, unde atât sănătatea fizică, cât și cea mintală sunt protejate și încurajate. Sănătatea mintală la locul de muncă are un impact semnificativ atât în societate, cât și în domeniul profesional, fiind pierdute multe zile lucrătoare din cauza depresiei și anxietății. O stare mintală precară poate afecta și sănătatea fizică și poate crește riscul de accidente în timpul activităților profesionale.
Angajata aflata la birou seara, afectata de oboseala si stress.

Factori de risc:

Concentrarea redusă ce crește riscul de accidente și leziuni;
Influențarea capacității de luare a deciziilor, ce poate conduce la acțiuni și decizii lipsite de siguranță;
Depresia și anxietatea cresc nivelul de asumare a riscurilor, ce poate compromite siguranța la locul de muncă;
sănătate mintală afectată poate duce la probleme de somn, astfel că apare oboseala și un răspuns la alerte întârziat. Acestea pot contribui la accidente în cadrul locului de muncă.
Angajat la locul de munca, vizibil afectat si preocupat.

Cum afectează securitatea și sănătatea în muncă sănătatea mintală

Și o lipsă a securității și sănătății în muncă poate duce la afectarea sănătății mintale. Factori precum un mediu de lucru nesigur, munca peste program, discriminarea și multe altele, pot conduce la degradarea stării psihologice a angajaților.
Angajati aflati la birou, lucrand intr-un mediu benefic si afisand o stare de bine

Sfaturi pentru promovarea bunăstării psihologice în rândul angajaților

1. Comunicarea deschisă: este important ca în cadrul culturii organizaționale să se pună accentul pe comunicarea deschisă și feedback. Astfel, se va crea o legătură cu ajutorul căreia angajații se vor simți confortabil să își exprime problemele sau stările de neliniște. De asemenea, se pot organiza evenimente interne, cum ar fi petrecerea de Crăciun, pentru a facilita socializarea, comunicarea
2. Sesiune de training/workshopuri: atât managerii cât și angajații trebuie să fie instruiți privind sănătatea mentală. De la recunoașterea problemei, până la metode de abordare a dificultăților, cunoașterea reprezintă cheia prevenirii stresului și sindromului de burnout. Aceste sesiuni pot avea loc în perioada sărbătorilor, atunci când angajații încep să simtă nevoie unei pauze de la muncă.
Lucratori aflati la locul de munca pe santier, salutandu-se cu entizasm

3. Crearea unui mediu relaxant: mediul de lucru se referă atât la aspectele fizice (spațiu de lucru suficient, scaune confortabile etc.), dar și la comportamentul celor din jur, reguli, metode de gestionare etc. Astfel, factori precum promovarea integrării, a drepturilor și a leadershipului sprijină sănătatea mentală.
4. Spațiu dedicat de relaxare: poți crea în cadrul companiei o zonă specială pentru relaxare, unde angajații să poată lua o pauză. Retragerea pentru câteva momente poate ajuta la regăsirea echilibrului, reducerea stresului și reîncărcarea bateriei. De asemenea, acest spațiu poate fi decorat în funcție de evenimente, spre exemplu decorarea cu obiecte de Crăciun.